Kategorier
Mäklare

Mäklare som kan Östermalm

Har du en bostad på Östermalm som du vill sälja? Genom att anlita en mäklare som är specialiserad på området ökar chansen till en riktigt lyckad affär.

Ska man sälja sin bostad bör man ta hjälp av en auktoriserad mäklare som är erfaren. Det gäller att också välja mäklare med omsorg då det ofta skiljer sig åt en hel del hur de arbetar. Ofta lyckas de mäklare bättre som har lokalkännedom om området där bostaden ligger.

Detta eftersom de ofta har ett stort kundregister med spekulanter som letar bostad i området som mäklaren är specialiserad på. Men också för att en mäklare som kan Östermalm kan svara på frågor och beskriva själva området. Det i sin tur gör det lättare för intressenterna att föreställa sig att bo där.

Hur mycket kostar det att anlita en mäklare?

Det första man ska göra när man ska sälja sin våning är att få den värderad. De flesta mäklarfirmor på Östermalm gör detta kostnadsfritt, som exempelvis Gripsholms Fastighetsförmedling. Helst ska man låta två olika mäklarfirmor värdera bostaden. Detta för att se om de kommer fram till samma pris men också för att kunna jämföra olika mäklarfirmor.

Det som kan skilja mellan olika mäklarfirmor är priset men också hur de arbetar och vilka tjänster de erbjuder. Ofta brukar mer erfarna mäklare kunna få ut ett bättre pris men de är också ofta lite dyrare att anlita. Men vissa mer attraktiva bostäder säljer sig i stort sett själva och då spelar det inte lika stor roll hur erfaren mäklaren är.