Kategorier
Mäklare

Vindsvåning i Stockholm – från dröm till verklighet

Många äldre hus i Stockholm har outnyttjade ytor på sina vindar. Ytor som kan inredas och bli till en vindsvåning som kommer att slå alla besökare med häpnad.

Det är något speciellt med en vindsvåning. Ofta är det en lägenhet som har en lite annorlunda karaktär och utformning. Det kan vara vinklar och vrår. Råa tegelväggar och ovanliga takfönster. Och plötsligt dyker det upp en altan eller balkong runt en hörna.

En vindsvåning har en speciell charm som gör att det också är bostäder som brukar vara mycket populära. För det finns något visst med det ovanliga och att bo överst av alla i huset med endast himlen ovanför. En känsla som kan liknas vid frihet och ro.

Av den anledningen är det också många som har börjat inreda eller renovera sina vindar för att kunna sälja eller hyra ut dem. Det är en god idé för den som vill förbättra ekonomin eller för den som skapar fler boendemöjligheter utan att behöva bygga fler hus. En anledning som också innebär att man sparar på miljön.

Sälja en vindsvåning

Den som är fastighetsägare, eller bostadsrättsförening, har mycket att tjäna på att inreda sin vind till en eller flera vindsvåningar i Stockholm. Och för en förening kan det vara ett mycket bra sätt att dra in pengar på, som alla i föreningen får nytta av. Pengar som annars inte kommer att synas till.

Som fastighetsägare kan det vara ett bra sätt att dra in pengar inför någon typ av renovering eller annan förbättring av fastigheten i stort. Och det kan även innebära att fastigheten totalt ökar i värde vid omläggningar av lån eller vid en försäljning. Det är ändå en yta som finns och som inte behöver kosta så mycket att inreda.

I Stockholm är vindsvåningar mycket populära och kan gå för höga summor. Det är även vanligt att de som bor i en fastighet ber om att få bo på vinden ifall fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningen bestämmer sig för att skapa boendeytor där. På många sätt kan det vara en dröm som blir verklighet för de boende men även för fastighetsägaren