Kategorier
Solskydd

Markiser Norrköping – välj rätt markiser 

Att installera markiser på en villa i Norrköping handlar om ett val som ger dig det bästa av två världar. Dels får du ett effektivt skydd mot solen och dels så får du också det där lilla extra på fasaden som gör att just din villa blir personlig och mer unik.

 Markiser i Norrköping är ett bra val, men det finns också saker att tänka på inför valet. Vi tänkte här nedan rada upp några tips som kan göra ditt val lite enklare. 

  • Vilken markis passar? Det finns några olika markiser att välja mellan – och utifrån dina egna preferenser, husets utformning och storlek så bör du hitta en modell för dig. Gällande preferenser så kan exempelvis utseende vara en faktor. Vill du ha vanliga fönstermarkiser eller exempelvis korgmarkiser – eller tänker du dig en större terrassmarkis? Fundera över detta och passa samtidigt på att se över hur många fönster du vill ha markiser över – samt hur pass stora markiser i Norrköping du behöver. 
  • Färger – vad passar? Gällande färger på markiser så kan du välja mellan hur många som helst. Försök att hitta dels en röd tråd mot din egen villa – men även mot naturen samt övriga hus i området. 
  • Funktion och material? Vill du ha ett enklare liv så är automatiska markiser i Norrköping ett bra val som ger dig möjlighet att styra via exempelvis en fjärrkontroll – men då kostar det också lite mer pengar. Du kan välja markiser som går att veva också och det blir då billigare. Gällande material så tänk på det framtida underhållet. Markiser kan dra till sig smuts och du bör enkelt kunna tvätta av tyget för hand – med såpavatten. Hör dig för hos återförsäljaren. 
  • Installation. Rådet är att du alltid tar professionell hjälp med att installera markiser i Norrköping. Det kostar inte så mycket – och är dessutom en tjänst inom Rot! – och det ger dig garanti och en större trygghet.