Kategorier
Golv

Hjälp med golvslipning i Stockholm

Med golvslipning och ny ytbehandling kan man få ett trist och tråkigt trägolv att se ut som nytt igen. Här kommer några användbara tips för er i Stockholm.

Har ni gamla slitna trägolv som ni funderar på att byta ut? Gör inte det! Slipa i stället om dem och ge dem en ny fräsch ytbehandling och golven kommer att se ut som nya. Genom att behålla originalgolv höjer man husets värde. Det är även mer miljövänligt med golvslipning än att lägga in nya golv.

Ytbehandlingen som man lägger på efter att man slipat ett golv har stor betydelse för utseendet och känslan. Mest träkänsla får man med en golvolja. Det finns även pigmenterad olja som gör att golvet blir ljusare eller mörkare. Men när man väljer ytbehandling till ett trägolv måste man också ta hänsyn till hur rummet används.

Efter golvslipning måste man lägga på ytbehandling

Anlitar man ett företag som är specialister på golvslipning i Stockholm kan man även få hjälp med att hitta rätt ytbehandling. Lack, vax eller olja är det vanligaste men man kan även behandla trägolv med såpa. Både lack och vax finns i olika glansgrad, från högblank till matt. Det går även att först behandla ett golv med en pigmenterad olja och ovanpå detta lägga skyddande vax.

Priset på golvslipning kan variera mellan olika företag och det kan löna sig att jämföra priser genom att ta in flera offerter. Titta även på yrkesskicklighet, det brukar bli bäst om man väljer ett auktoriserat företag som även lämnar garanti på sin golvslipning.