Kategorier
Bergvärme

Billig bergvärme i Göteborg

Bergvärme är en alternativ energikälla som har många fördelar. I Göteborg går det att sänka värmekostnaderna, även om installationen har en ganska hög kostnad.

Det är alltid smart på lång sikt att se vad olika energikällor kostar att installera. Tyvärr är det många fastighetsägare som har backat när de har sett prislappen på exempelvis bergvärme. Men eftersom det är en energikälla som sänker de löpande värmekostnaderna rejält så tar det endast några år innan man börjar se stora skillnader i budgeten. 

Om du som fastighetsägare har tänkt att ha kvar din fastighet under lång tid framöver så är bergvärme därför en klok och stabil investering. Det är dessutom en energikälla som knappt syns och som inte heller tar en så stor plats som exempelvis solpaneler eller vindkraftverk. Ändå ger det en mycket stor och kännbar effekt på inomhusmiljön och månadskostnaderna.

Bergvärme som är stabil

Det finns många fördelar med bergvärme, något som innehavare av detta system brukar tala om. Miljömässigt är det en energikälla som ger mycket liten påverkan. Det är inte heller en energikälla som är speciellt sårbar och den kan enkelt delas mellan exempelvis boende i ett parhus eller en bostadsrätt. 
Till skillnad mot solpaneler, eller vindkraftverk, så är inte heller bergvärme påverkad av väder och vind. Det är energi som tas upp från jordens innanmäte, och den värmen kommer inte att försvinna under en överskådlig framtid. Därför är det många som väljer att installera enbart bergvärme, eller som ett komplement till exempelvis braskaminer.